Snelweg naar de hemel workshop: de mens één en al energie!

De moderne mens: één en al energie!

Een serie van drie interactieve workshopsessies waar beweging en groei centraal staan.vlinderen.jpg

 

Uitleg activiteit:

Levensenergie:

Wanneer we zeggen dat “jouw basis in balans is” heeft dat alles met onze menselijke levensenergie te maken. Die energie heeft weer alles te maken met het samenspel tussen lichaam en geest.

Vlinderen:

Als je balans ervaart voel je je sterk en zelfverzekerd, tot heel veel in staat, alles lukt en niets lijkt energie te kosten: het lijkt wel alsof je vleugels hebt en als een vlinder door de wereld fladdert, één grote flow!

Druk:

Het tegendeel van vlinderen kennen de meesten van ons ook maar al te goed: we hebben geen fut, zijn tot niets in staat, voelen ons onzeker, moe en vaak verdrietig. Het liefst zouden we de wereld ver buiten ons laten.

Energie:

Wat is dat toch, die menselijke energie? Waar komt ze vandaan? Hoe kunnen we energie ervaren en beïnvloeden? Hoe kunnen we met onze levensenergie de kwaliteit van ons dagelijks leven beïnvloeden? Albert Einstein gaf belangrijke aanzetten tot antwoorden op deze vragen en zette daarmee onze westerse wereld weer op het energiespoor.

 

De workshopserie:

Dit thema is het basisthema van de drie workshopavonden: naast bewustwording en inzicht (we hebben vaak niet meer in de gaten dat energie overal in verweven zit..) héél veel praktische oefeningen en luisteren naar elkaars ervaringen, een belangrijke bron van wijsheid.. delen doet vermenigvuldigen!

Tevens leren we het werkboek: “Snelweg naar de hemel” gebruiken, een belangrijke bron van wijsheid en tevens een laagdrempelige methode om tegenwicht te kunnen bieden aan de toenemende druk om ons heen. De titel is een afleiding van dat heerlijke gevoel dat we ook wel omschrijven als “een hemeltje op aarde”.. dus zeker niet specifiek christelijk.

 

Wat gaan we doen? Een impressie

Op de eerste avond gaan de deelnemers aan de lijve ervaren wat energie nu precies is en hoe zij die energie kunnen (en reeds dagelijks doen..) beïnvloeden: bij kennismakingen, bij het innemen van ruimte, het gebruiken van je kwaliteiten en we maken kennis met energieslurpers en energiegevers. Het tweede deel van de avond maken we kennis met het werkboek en leren de energie van inspiraties en reflecties te ervaren.  De avond eindigt met een opdracht voor de komende weken.

De tweede avond starten we met de ervaringen van de deelnemers: we geven feedback en plaatsen een en ander in de context van energie ervaren en beïnvloeden. Daarna leren we ons aura op te zetten en te zuiveren, we doen de bodyscan en ontdekken welke delen van ons lijf energie nodig hebben en we leren ontspannen via een grondingoefening. Daarbij staat steeds de vraag centraal: wat gebeurt er nu precies in ons lichaam/ geest?

Het tweede deel van de avond staat het werkboek centraal en eindigt weer met een opdracht.

De derde avond starten we met de opdracht ervaringen, zoals beschreven in de tweede avond. We leren nu energie te genereren via oefeningen als de bodywork cyclus en de powernapcyclus. We gaan ook in op het belang van goede voeding als bron van energie voor lichaam en geest. Het laatste deel van deze workshop besteden aan het dagelijks leren gebruiken van het werkboek “Snelweg naar de hemel”.

Het gebeurt regelmatig dat deelnemers nog één of meerdere vervolgavonden willen. Dit is altijd bespreekbaar.

Door wie wordt de activiteit gegeven?

Maarten Anthonise heeft veel verschillende functies in het onderwijs vervuld steeds vanuit één thema: “Leer eerst jezelf kennen en haal daarmee het beste uit jezelf … en anderen”. Ruim 10 jaar geleden heb ik bewust mijn directiewerk verruild voor het coachen van jonge mensen en collega’s op een hogeschool. Daar werk ik momenteel als decaan en als personal coach. In dat werk gebruik ik mijn specialisatie als gecertificeerd Reiss Profile Master. In mijn praktijk “basis in balans” werk ik vooral als energetisch coach en loopbaanbegeleider bij starters en professionals.  (zie www.Basisinbalans.eu )

De kern van mijn werk is dat ik mensen ondersteun om zo goed mogelijk hun energie te gebruiken en in hun kracht te gaan staan. Dit geeft mij iedere dag weer opnieuw de inspiratie om er het beste van te maken. In die zin ben ik ervaringsdeskundige.

Michaël de Windt is een hooggevoelige pionier in de nieuwe wereld met haar huidige structuren &gewoontes. Een gids op de snelweg: naar de hemel op aarde ervaring. Bewust gestopt met zijn Hbo-opleiding en sinds 2007 veelzijdig ondernemer in de internet technologie. Technologie die zowel transparant de collectieve bewustwording ondersteunt, anderzijds ook overweldigend kan zijn. Opgeleid tot spiritueel therapeut op de Leonardushoeve te Belfeld en mede daardoor voorbereid om met beide benen onze nieuwe Aarde te ervaren en deze ervaringen te delen: delen doet vermenigvuldigen!

 

Start /datum/data:

Op dit moment zijn er nog geen data gepland. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Anthonise: maarten.anthonise@gmail.com

 

Info/opgave :

Aanmelding voor de workshop serie via de mail: maarten.anthonise@gmail.com