Praktische Spiritualiteit

Welkom bij ons eerste blog artikel gerelateerd aan een thema avond waar het onderwerp ter sprake komt. Voel je vrij om de uitwisseling alvast te starten door onder dit artikel te reageren. Meer informatie over de thema avond zelf vind je hier.

‘Het toepassen van spiritualiteit in ons dagelijks leven’, daarover gaat praktische spiritualiteit. Hoe kunnen we tot meer afstemming komen tussen ons aardse en ons geestelijk leven? Wat is daarvoor nodig? Ons bewustzijn speelt daarin een grote rol, evenals onze manier van communiceren. In deze tijd beschikken we over veel spirituele bronnen, maar hoe kunnen we dagelijks in praktijk brengen waar we werkelijk in geloven? Hoe kunnen we leven vanuit onze eigen bron van liefde? Paul Ferrini en anderen rijken ons daartoe principes aan die voor ieder toegankelijk en inspirerend zijn. Die je helpen te leven volgens je authentieke zelf en in harmonie met anderen. Het is werkelijk mogelijk om vanuit liefde en acceptatie te leven en zo bij te dragen aan heelwording van onszelf en anderen.

14 Reacties op Praktische Spiritualiteit

 1. michael zegt:

  Ik kijk uit naar de avond! Spiritualiteit toepassen in de praktijk is iets waar ik mee worstel. Graag zou ik de dag beginnen met een meditatie om de dag zo rustig te starten. Vaak sta ik daar te laat voor op waardoor we dat dan maar overslaan :)

 2. Brigitte zegt:

  ik herken wat je zegt.. hoe lastig het is om een moment van stilte te vinden .. maar het is wel heel belangrijk dat je dit een bewust moment van stilte, meditatie, rust of een affirmatie creert. Hier creer je ten slotte je energie van de dag!

 3. Maarten Anthonise zegt:

  Na een zeer intensieve periode, zo’n 4 a 5 jaar geleden, is het nu wat rustiger geworden en ervaar ik elke dag een een feest dat ik zelf mag creëren. Ik begin steevast de dag met het lezen van een boekje van Paul Ferrini, getiteld “Wijsheid voor iedere dag”. De inspiratietekst voor vandaag luidt als volgt:
  “Het is gemakkelijk om van mensen te houden die aardig tegen je zijn, maar het is veel minder makkelijk om van mensen te houden die jou niet aardig vinden of je scherp bekritiseren. Er is pas sprake van echt mededogen wanneer het antwoord op de vraag, of je al dan niet van anderen houdt, niet langer samenhangt met hoe ze jou behandelen”
  Deze kwam vol binnen bij mij vanmorgen en motiveert mij om bewust een mededogende energie bij mezelf te creëren.
  Ik wens alle lezers veel mededogen toe!
  Over practische spiritualiteit gesproken..

 4. Heb twee maal aan een Ferrini gespreksgoep meegedaan, wat mij veel gebracht heeft aan inzicht en zelfkennis. In het verlengde hiervan vind ik de avond “Praktische Spiritualiteit”een mooie aanvulling. Verder zou ik een boek willen delen als werk over het Christus Bewustzijn namelijk: De Meesters Van Het Verre Oosten Deel 1, van Baird T. Spalding, een ongelooflijk verslag van een expeditie uit 1894, de auteu overleed in 1953 op 95 jarige leeftijd. Zie jullie graag aanstaande woensdag.

 5. Wat leuk, al die commentaren, ik ga meedoen! Ik vraag me af ‘Hoe praktiseer ik mijn spiritualiteit’, en ook ‘Wat heb ik nodig om het na te komen’. Want het kan zomaar weer versloffen. Ik heb het nodig om er over te delen.

 6. marcel zegt:

  Ik krijg er, na het lezen van al het bovenstaande, heel veel zin in om erbij te mogen zijn Woensdag! :) Tot die tijd wens ik een ieder liefdevol en zonnig verlangen toe.

  • Maarten Anthonise zegt:

   Een bijzondere avond..
   Het was een bijzondere avond gisteravond: op 13 februari 2013 waren 13 mensen verenigd in de huiskamer van CH22, toeval?….Nee!
   Het was inderdaad ver-enigd: we voelden allemaal die ene energie die ons verbond met elkaar, die maakte dat delen ieders individuele rijkdom ver-rijkte en vermenigvuldigde. Dat bracht enthousiasme, geest-drift teweeg, bij de een wat spontaner, bij de ander iets meer ingetogen, want we hebben immers allemaal een eigen profiel en we mogen allemaal ieder op onze wijze bijdragen aan die grote eenheid. Dat is het goddelijke in ons. Ferrini zei eens:” ons geschenk aan het goddelijke is onze diversiteit, het geschenk van het goddelijke aan ons is eenheid in verbondenheid.” Dat bewust-zijn levert kracht en inspiratie om zelf te gaan stralen en die straling (= energie..) vrijblijvend met ieder die er (nog niet) aan toe is te delen. Je zult merken dat dit delen ook weer vermengvuldigen bewerkstelligt en dat op deze manier de hemel op aarde steeds verder groeit:
   als dat geen practische spiritualiteit is, als dat geen lullen maar poetsen is..Want.. zonder wrijving geen glans.
   We hebben op het eind van de avond afgesproken dat we nog lang niet uitgepoetst zijn, dat we samen en met anderen die wij persoonlijk willen uitnodigen
   een vervolg gaan geven aan practische spiritualiteit. Dat we een (zij)stapje gaan maken naar actieve, wederzijds voedende spiritualiteit met als thema het gedachtengoed van de kosmische wet van de resonantie: wat je uitstraalt komt bij je terug. We houden die avond op woensdag 13 (!) maart weer in de Constantijn Huygenslaan 22(CH22) en start om 19.30 uur. Er zijn geen geldelijke kosten aan deelname verbonden, we verwachten wel dat iedereen iets te eten en te drinken meeneemt en dat op de gemeenschappelijke tafel presenteert als zijn/haar materiële bijdrage aan de avond: zo ontstaat gedeelde overvloed..
   Wij hebben ook afgesproken dat ieder een introducee mag meenemen die zich ook verbonden weet met onze inspiratie.
   Reserveer alvast deze datum in je agenda en geef je tijdig op, deze keer bij Maarten Anthonise, mail: maartena@zeelandnet.nl. Onze ruimte zowel wat betreft het huis als de werkvorm zijn beperkt tot 20 mensen.
   En tot die tijd wensen wij, Brima (Brigitte en Maarten) jullie veel practisch en veel actieve inspiratie toe!
   Maarten Anthonise

 7. Wat heb ik genoten gisterenavond, praktische spiritualiteit, alleen al het kunnen delen met gelijksgezinden maakt dat je weer beseft dat dit werkelijk bij je past, maakt je sterker. Want ook ik twijfel soms, juist als iemand mij afwijst omdat ik laat zien/horen waar ik op spiritueel vlak mee bezig ben. Juist nu ik door mijn goeiproces en ont-wikkeling meer van mijzelf durf te laten zien en tot mijn eigen Zijn kom, meZelf wordt. Dat doet dan even zeer. Maar tegelijkertijd besef ik dat ieder zijn eigen proces moet gaan, zijn eigen pad loopt en dat ook ik mijzelf ook jarenlang afgezet heb tegen spiritualiteit.

  Wat werden er mooie dingen gezegd, zo herkenbaar! We zaten allen op dezelfde golflengte, dat was duidelijk voelbaar. Een hele fijne liefdesenergie. Iedereen wordt in zijn waarde gelaten, er werd geluisterd en veel gedeeld. Dankbaar ben ik ervoor dat ik deel mocht nemen aan deze huiskameravond te CH22. Maarten, hoe bijzonder, 13 maart 2013 en wij waren met 13 personen aanwezig. Ik had het niet door, maar het is wel heel speciaal! Toeval? Synchroniciteit!
  Brigitte en Maarten dank voor het openstellen van jullie huis, Janne bedankt en alle deelnemers van gisterenavond, ik heb jullie in mijn hart gesloten! Liefs, Mirjam.

 8. Oeps, ik loop vooruit, whisfull thinking? Had net 13 maart genoteerd in onze agenda om er ook dan weer bij te zijn, maar bedoel natuurlijk 13 februari 2013 met 13 personen. X Mirjam.

  • Brigitte zegt:

   Ja, het was een prachtige avond en een die mij weer volop energie gaf. Ik kijk ook uit naar onze volgende avond waarbij we de wet van de resonantie centraal stellen, oftewel hoe creeren wij! hartegroet, Brigitte

 9. Brigitte zegt:

  Alvast een voorproefje op de Wet van de Resonantie.. uit het boekje van Paul Ferrini Wijsheid voor iedere dag: Plannen, Het is prima om doelen te stellen, zolang je maar niet zo dom bent te denken dat je ze volgens jouw eigen tijdschema en op de manier die je op dit moment voor ogen hebt, zult bereiken. De werkelijkheid is vluchtig en veranderlijk. Er bestaat geen vast verloop. Hoeveel doelen je ook stelt en hoeveel plannen je ook maakt, je weet pas waar het heen gaat als je er aan komt.

 10. Marcel zegt:

  Ook ik was weer Thuis bij een groep mensen Dertien in getal waar volledige Liefde stroomde. Intense dankbaarheid blijft maar groeien en vervuld ook mijn Hart. Na die mooie avond net ook een mooi Spiritueel Mana weekend gehad! Vol verwondering kijk ik uit naar 13 Maart! Oprechte Dank aan allen voor het open hartige delen de Kwetsbare tederheid en warme verbondenheid! of Zoals Niek Zervaas Sprak
  “What You See,

  is Not What You Get”!

  Namasté

 11. Ja, een mooie avond was dat over praktische spiritualiteit, zo samen delend en ons verbonden kunnen voelen met elkaar. Wat nog meer aandacht mag krijgen wat mij betreft, is de vraag: ‘Hoe zorgen we voor onze spirituele voeding’. Ook in het licht van ons volgende thema ‘De kosmische wet van de resonantie’, is deze vraag relevant. Want als je iets wilt uitstralen is daarvoor voeding nodig. Oké, soms straal je zomaar, onverwacht en vanzelf lijkt het. Geweldig! Maar om meer continue te stralen hebben we onze voeding nodig. Zoals een lamp aangesloten moet zijn op het lichtnet, waaruit de voeding komt om licht uit te stralen.
  Mezelf voeden kan ik makkelijk vergeten en dat komt mijn uitstraling niet ten goede. Voor ik door heb dat ik aan ondervoeding lijd straal ik al niets meer uit. Ik voed mezelf direkt door aandacht te geven aan mijn binnenwereld. Wat vraagt die? Wat voel ik? Wat heb ik nodig? Als ik daar naar luister voed ik mezelf. Ik ben benieuwd naar reakties en naar a.s. woensdag, waar we ook dit kunnen delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


+ 5 = 6