gezonde voeding en levensenergie

In de DVD van Deepak Chopra ‘Grow Younger Life Longer’ komt het uitbannen van gifstoffen in je leven aan bod. Het gaat daarbij niet alleen om energetisch gif zoals boosheid, angsten, e.d. en hun effect op je levensenergie en vitaliteit.. maar ook om het uitbannen van giffen die via je voeding tot je komen. Ook de celbiologe Candace Pert schrijft hierover in haar boek Je Go(e)d voelen! en beschrijft hoe deze stoffen je cellen ontregelen en verkeerde informatie je lichaam in sturen.. met alle gevolgen van dien.

Het zoeken naar voedsel zonder gifstoffen is een hele uitdaging op zich. Gelukkig zijn daar weer hulpmiddelen voor die het zoeken vergemakkelijken zoals het boekje Weet wat je Eet waarin de E-nummers staan vermeld en in hoeverre ze schadelijk zijn voor je lichaam. Het is wel een heel gedoe om zo met je boekje in de hand door de supermarkt te lopen. Inmiddels zijn er ook apps voor je Iphone en websites met informatie hierover. In mijn zoektocht de afgelopen weken kwam ik de volgende interessante sites tegen:

Informatie over E nummers en gezonde voeding:

http://www.moween.eu/evrij/producten.html: lijst met producten waar geen E nummers in zitten ook overzichten per supermarkt.. reuze handig.

www.foodwatch.nl   informatie over bepaalde e-nummers zoals aspartaam, MSG, etc. en wat voor effecten ze hebben op onze gezondheid.

www.missnatural.nl  informatie en recepten met goede uitleg van voedingsmiddelen e.d. op een verantwoorde en gezonde basis.

www.voedzo.nl  tips en recepten, informatie over eten zonder zuivel, suikers, etc.

http://energiekevrouwenacademie.nl/  over suikers, vetten, zuivel, gluten  wat ze doen met je energie! Niet alleen interessant voor vrouwen!

Ook is er de Belgische website: http://www.goedgeweten.be/ waar je ahv criteria die je zelf opgeeft de producten die passen in jouw profiel kunt selecteren. Alleen stoffen als MSG (E621) en aspartaam moet je via een omweg weer laten uitfilteren.. kortom nogal lastig.

Mijn ervaringen tot nu toe: alleen biologisch voedsel voldoet hieraan… wil je ‘gewone’ producten dan is het echt puzzelen geblazen. Even als voorbeeld een liga achtige koek, die van de AH en Liga voldoen niet, die bij de Jumbo te koop is onder merk Fandango wel. Kortom het is een flinke zoektocht!